24.1.2023 - 08:00

Nya chefsutnämningar vid SLS

Bild på Ninny Olin och Jennica Thylin-Klaus
Från vänster Ninny Olin och Jennica Thylin-Klaus. Foto: Janne Rentola/SLS

Ninny Olin har utsetts till chef för litteratursällskapets ekonomi och förvaltning. Jennica Thylin-Klaus blir chef för strategi och it.

Ninny Olin arbetar för närvarande som ekonomichef med ansvar för bland annat administration och it. I och med det nya uppdraget breddas hennes arbetsbild till SLS förmögenhetsförvaltning.

– Jag ser fram emot att jobba mera med vår placeringsverksamhet, där jag från tidigare har varit med i ansvarsfullhetsarbetet. Uppdraget för mig, vår placeringschef Kristian Gerkman och resten av teamet är att fortsätta det långsiktiga arbetet med att trygga kapitalet och skapa avkastning för verksamhet och utdelning, säger Ninny Olin.

Jennica Thylin-Klaus övergår från sitt nuvarande uppdrag som utgivningschef till att leda sektorn för strategiarbete, it och personalutveckling. Samtidigt tillträder redaktionschef Patricia Berg som t.f. utgivningschef.

– SLS har en mycket viktig roll när det gäller att sprida kunskap om det svenska i Finland. Som strategichef får jag möjlighet att samarbeta med alla våra verksamhetssektorer för att vi tillsammans ska lyckas utföra vårt uppdrag och uppnå våra strategiska mål. Det är också mycket inspirerande att få vara med och bygga upp en ny chefsroll från början, säger Jennica Thylin-Klaus.

Olin, Thylin-Klaus och Berg ingår i SLS ledningsgrupp och rapporterar till vd Björn Teir. De tillträder sina nya poster den 1 februari.