Lämna in ditt bidrag till de finländska mästerskapen i nyskrivna snapsvisor 2024!

Svartvitt foto av en man och en kvinna som skålar med varandra i ett elegant inrett rum med ornamenterade tak och taklampor. Mannen, med mustasch, bär kostym, medan kvinnan har en vit blus och uppsatt hår.

Alla vänner av dryckesvisor är välkomna att skicka in bidrag till årets upplaga av de de finländska mästerskapen i nyskrivna snapsvisor! De finländska mästerskapen i nyskrivna snapsvisor arrangeras av Finlandssvenska Rimakademin (FiRA) den 5 oktober i festvåningen på Botta i Helsingfors. Tävlingsbidragen tas emot och arkiveras av SLS arkiv i Samlingen för folklig musik- och dansutövning.

Tävlingsregler:

  • Bidragen ska vara skrivna på svenska.
  • Visans text får inte vara publicerad tidigare.
  • Skriv texten till en känd melodi, glöm inte att uppge vilken.
  • Varje deltagare får sända in högst tre visor.

 

Bland alla inkomna bidrag gallrar en urvalsjury fram tio visor som går vidare till finalen. Bidragen behandlas anonymt av urvalsjuryn, kom därför ihåg att ange en signatur. Uppge också dina kontaktuppgifter så att FiRA kan kontakta dig om du går vidare till final. Finalisterna framför vanligtvis själva sina visor på finaldagen, men kan också överlåta uppgiften åt någon annan. FiRA medverkar gärna om det gäller att få tag på en lämplig ersättare.

Om du inte vill att bidraget ska arkiveras, om du vill skicka in ditt bidrag per post eller e-post, eller har andra frågor om inlämnandet kontakta arkivarie Synnöve Svanström synnove.svanstrom@sls.fi eller  eller tfn 040 860 0711 (ej juli).

Lämna in ditt bidrag här senast den 31 augusti 2024.