Ruth Illman on SLS:n uusi tutkimusjohtaja

SLS:n uudeksi tutkimusjohtajaksi on valittu dosentti Ruth Illman. Hän aloittaa tehtävässä syksyllä 2024.

Ruth Illman on toiminut vuodesta 2013 alkaen uskontotieteelliseen ja kulttuurihistorialliseen tutkimukseen erikoistuneen Donner-instituutin johtajana Turussa ja vuodesta 2018 alkaen Åbo Akademin säätiön tutkimusjohtajana. Illman on uskontotieteilijä, ja hänen erikoisalaansa on juutalaisuuden tutkimus.

Tutkimusjohtajana Ruth Illman tulee kuulumaan SLS:n johtoryhmään sekä johtamaan tutkimusosaston toimintaa. Tutkimusjohtaja vastaa SLS:n tutkimusrahoituksen valmistelusta kuten esimerkiksi tutkimushankkeiden rahoituksen, apurahojen ja palkintojen myöntämisestä.

– Tehtävä avattiin haettavaksi helmikuussa, ja se houkutteli monia päteviä hakijoita. Perusteellisen rekrytointiprosessin jälkeen toivotamme Ruth Illmanin ilolla tervetulleeksi uudeksi tutkimusjohtajaksemme. Odotamme innolla yhteistyötä hänen kanssaan, jotta voimme yhdessä kehittää SLS:n tutkimusrahoitusta vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin, sanoo SLS:n toimitusjohtaja Björn Teir.

– Tutkimusjohtajan tehtävänä on mahdollistaa laadukas, innovatiivinen ja vastuullinen tutkimustoiminta SLS:n tehtävän puitteissa. Uskon tiedon voimaan muuttaa maailmaa sekä humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden merkitykseen kestävän, oikeudenmukaisen ja osallistavan tulevaisuuden luomisessa. Siksi olen erittäin motivoitunut työskentelemään SLS:ssä, joka jakaa samat arvot, sanoo Ruth Illman.

Ruth Illman on ollut SLS:n tieteellisen johtokunnan jäsen vuodesta 2017 lähtien. Hän jääväsi itsensä, eikä osallistunut johtokunnan työskentelyyn rekrytointiprosessin aikana. Illman luopui tieteellisen johtokunnan jäsenyydestä ja muista SLS:n luottamustehtävistään nimityspäätöksen yhteydessä.

Ruth Illman seuraa tehtävässä SLS:n nykyistä tutkimusjohtajaa dosentti Christer Kuvajaa, joka jää eläkkeelle vuoden 2024 lopussa.

Lisätietoja:

Björn Teir, toimitusjohtaja, SLS
bjorn.teir@sls.fi, puh. 050 5535108

Ruth Illman
ruth.illman@abo.fi, puh. 050 5175917

Pressbilder: