Stipendiaatit Kenneth Bamberg, Micaela Romantschuk, Johanna Wassholm ja Rafael Donner Drakamöllanissa 2021. Kuva: Manne Widund/SLS.

Apuraha Drakamöllaniin – Pohjoismainen kulttuuri- ja tiedefoorumi

Mikä Drakamöllan on?

Tutkijoiden ja mielipidevaikuttajien pohjoismainen kohtaamispaikka Drakamöllan sijaitsee vanhalla skoonelaisella maatilalla Etelä-Ruotsin Österlenissä. Foorumin tavoitteena on vahvistaa Pohjoismaiden välisiä historiallisia siteitä sekä luoda uusia rajoja ylittäviä yhteyksiä.

Drakamöllan tarjoaa erinomaiset puitteet kaikille, jotka haluavat keskittyä omaan projektiin tai oppia uutta. Drakamöllanissä on hyvä tilaisuus keskittyä tehtävien valmiiksi saattamiseen sekä luovaan työskentelyyn.

Tärkeä osa Drakamöllanissa oleskelua ovat yhteiset ateriat. Jokaiseen päivään kuuluu aamiainen, lounas ja päivällinen. Erityisesti ilta-ateria on tarkoitettu yhteiseksi foorumiksi, jossa ajatukset ja ideat kohtaavat.

Bild på Skånegården Drakamöllan med omgivning.

Kuka voi hakea?

  • Suomessa työskentelevät pitkälle ehtineet humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden tutkijat.
  • Suomessa toimivat mielipidevaikuttajat (kirjailijat, toimittajat, taiteilijat, yhteiskunnalliset vaikuttajat jne.).

Milloin voi hakea?

Apurahoista ilmoitetaan kaksi kertaa vuodessa. Linkki hakemuslomakkeeseen on tämän verkkosivuston etusivulla hakuaikana.

Mitä apurahaan sisältyy?

3 000 euron apurahaan sisältyy täysihoito yhden hengen huoneessa ja erillisen työtilan käyttö (2 000 euroa) sekä matkakulut Drakamöllaniin ja takaisin (1 000 euroa).

Onko kysyttävää?

Ota yhteyttä kansliapäällikkö Jonas Långiin, jonas.lang@sls.fi.

Hae

Hae apurahaa Drakamöllaniin osoitteessa