Värt att veta – värt att skriva

Yleistajuisessa tietokirjasarjassa Värt att veta (Tietämisen arvoista) julkaistaan tutkimukseen perustuvaa tietoa suurta yleisöä puhuttelevassa muodossa.

Sarjaan kuuluvissa kirjoissa on vain 60 sivua, mutta ne pitävät sisällään uusia ja odottamattomia ajatuksia sekä teemoja. Yksi Värt att veta -kirja maksaa vain joitakin euroja. Kirjan ehtii lukea esimerkiksi Helsingin ja Tampereen välisen junamatkan aikana.

Värta att veta on saanut inspiraatiota tanskalaisesta Aarhus Universitetsforlagin julkaisemasta Tænkepauser-kirjasarjasta.

Tutkija, tule kirjoittajaksi Värt att veta -sarjaan

Mikä on tietämisen arvoista? Etsimme sinua, joka olet innostunut kertomaan omasta erikoisalastasi. Onko mielessäsi aihe, johon haluat syventyä, ja jonka haluat selittää ja avata laajalle lukijakunnalle? Nyt sinulla on tilaisuus esitellä isoa tai pientä teemaa, avata solmuja tai tehdä monimutkaisesta ymmärrettävää. 

Lähetä oma ehdotuksesi

Lähetä synopsis osoitteeseen vartattveta@sls.fi viimeistään 30.4.2024.

Kuvaile aihetta ja siitä tekemääsi tutkimusta sekä perustele, miksi juuri sinä olisit oikea henkilö kirjoittamaan Värt att veta -sarjaan. Liitä mukaan myös alustava dispositio.

Synopsiksen pituus: 2 000 merkkiä sisältäen välilyönnit.

Voit kirjoittaa ruotsiksi, suomeksi tai englanniksi.

Tuleeko ehdotuksestasi kirja?

Olemme yhteydessä valittuihin kirjoittajiin viimeistään 14.6.2024.

Lähetä lopullinen käsikirjoituksesi viimeistään 30.9.2024.

Käsikirjoituksen enimmäispituus on 70 000 merkkiä sisältäen välilyönnit.

Käsikirjoituksen voi kirjoittaa ruotsiksi, suomeksi tai englanniksi. Valitse kieli, jota hallitset parhaiten. Käytä ensisijaisesti omaa äidinkieltäsi. Kirja julkaistaan ruotsiksi, koska haluamme tukea ruotsin kieltä tieteellisessä julkaisemissa. Jos käsikirjoitus valitaan julkaistavaksi, maksamme mahdolliset käännöskulut.

Teksti voi pohjautua tieteelliseen tekstiin tai aiemmin julkaisemaasi artikkeliin, mutta julkaistavan kirjan tulee olla pääosin uutta tekstiä.

Värt att veta -kirjoissa ei käytetä viittauksia tai alaviitteitä, mutta lähde- ja kirjallisuusluettelo lisätään kirjan loppuun. Kirjat eivät myöskään lähtökohtaisesti sisällä kuvia, taulukoita tai kaavioita.

SLS julkaisee kirjoja humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden aloilta, mutta Värt att veta -kirjoissa käsiteltävät aiheet voivat olla myös muilta aloita.

Kun kirja on mennyt painoon, maksamme 1 500 euron käsikirjoituskohtaisen kertakorvauksen.

Käsikirjoituksesta valmiiksi kirjaksi

Kaksi asiantuntijaa kommentoi käsikirjoitusta, kun se on palautettu.

Muokkaat ja työstät tekstiä yhdessä toimitustiimimme kanssa loppuvuoden 2024 ja alkuvuoden 2025 aikana.

Valmis kirja julkaistaan keväällä 2025 sekä painotuotteena, äänikirjana että e-kirjana SLS:n verkkosivuilla.

Sarjassa julkaistut kirjat

Onko sinulla kysyttävää?

Ota yhteyttä julkaisujohtaja Patricia Bergiin

patricia.berg@sls.fi
+35841 548 8222