Svenska litteratursällskapet i Finland säilyttää, tutkii ja levittää tietoa Suomen ruotsalaisesta kulttuurista ja ruotsin kielestä.

Pacius symposium

 

 

Tutustu Maamme kirjan digitaaliseen editioon!

Zacharias Topeliuksen lukukirja Boken om Vårt Land (1875) ja sen suomennos Maamme kirja (1876) ovat muokanneet eri sukupolvien käsityksiä Suomesta ja suomalaisista 1870-luvulta alkaen.

Maamme kirjan digitaalinen editio (SKS ja SLS 2018) avaa Topeliuksen lukukirjan merkitystä ja taustoja sekä teokseen tehtyjä uudistuksia Suomen suuriruhtinaskunnan ajalta toisen maailmansodan aikaiseen Suomeen.

Aloita tästä

Muutoksia SLS:n toimintaan koronavirustilanteen takia

Arkisto ja asiakaspalvelu

Helsingin Kirkkokadulla palvelemme asiakkaitamme maanantaista perjantaihin klo 9–16 ja Vaasan Kauppapuistikon toimipiste palvelee tiistaista torstaihin klo 10–16.

Voimme turvallisuussyistä palvella maksimissaan kahta asiakasta kerrallaan. Varaa aika asiakaspalveluun osoitteessa nexvirg@fyf.svif.sls@tevikra , chatissa tai puhelimitse numerolla +358 9 618 77 230 (Helsinki) tai +358 6 319 56 00 (Vaasa). Mahdolliset materiaalitilaukset tulee tehdä varauksen yhteydessä.

 Lisätietoja ajanvarauksesta ja muista säännöistä tästä (ruotsiksi)

 

Seuraamme koronavirustilannetta sekä viranomaisten määräyksiä ja toimimme niiden mukaisesti. Ajankohtaista tietoa löytyy aina kotisivuiltamme sls.fi

Lue Albert Edelfeltin kirjeet

Kaikki taiteilija Albert Edelfeltin äidilleen 1 310 lähettämät kirjeet ovat nyt ensimmäistä kertaa luettavissa puhtaaksikirjoitettuina verkossa osoitteessa edelfelt.sls.fi. Hyödynsimme tekoälytekniikkaa saadakseen Edelfeltin kirjeet puhtaaksikirjoitettuun muotoon, joka mahdollistaa myös korkeatasoisen tekstinhaun.

Päivitettyyn julkaisuun on myös lisätty kirjailija Sirpa Kähkösen käännökset 232 kirjeestä, jotka ovat aiemmin julkaistu Anna Kortelaisen toimittamassa teoksessa Niin kutsuttu sydämeni – Albert Edelfeltin kirjeet äidilleen 1873–1901.

Tutustu julkaisuun

Hur påverkar coronasituationen dig? Besvara vår frågelista!

SLS arkiv samlar in upplevelser av undantagstillståndet, åtgärder och följder av att hindra spridningen av covid-19. 

Du kan antingen berätta om dina upplevelser direkt i insamlingsformuläret eller välja att skriva dagbok med korta eller längre notiser om dagens tankar och händelser. Sänd dagboken med kontaktuppgifter per post eller per e-post till vafnzyvat@fyf.svif.sls@gnilmasni .

Till insamlingen

Mer information här