Vi bevarar, utforskar och sprider kunskap om den svenska kulturen i Finland.

Vetenskapens natt på SLS: Fråga forskaren!

Under vetenskapens natt svarade forskare inom humaniora och samhällsvetenskaper på allmänhetens frågor. Frågorna handlade om allt möjligt från hur vi bildar intryck av historia via skönlitteratur, hur klimatet var i Egypten till hur forskarna ser på homosocialitet.

Podden Vetskap #9: Var och en på sitt språk?

Hur speglas vårt flerspråkiga samhälle i skönlitteraturen? Vilka knep använder författare för att skildra flerspråkiga personer, miljöer och situationer? Hur reagerar vi läsare när författaren plötsligt byter språk i en text? Och får författare som skriver på andra språk än svenska och finska plats i den finländska litteraturen?

Litteraturvetarna Heidi Grönstrand (Stockholms universitet och Åbo universitet) och Julia Tidigs (SLS och Helsingfors universitet) diskuterar flerspråkighet i litteraturen på bokmässan i Helsingfors i ett liveavsnitt av podden Vetskap. Programvärd: Hanna Nordenswan.

Läs mer

Evenemang

Karelen tur och retur
Programkväll Karelen tur och retur 10.2
Patricia Ljungqvist mån, 01/13/2020 - 11:55
Programkväll
Författarkväll: Hemma, hemlös, hemlig
Författarkväll vår 23.3.2020
Patricia Ljungqvist mån, 01/13/2020 - 12:06
Författarkväll Måndagen den 23 mars kl. 18–20 Hemma, hemlös, hemlig Hanna-Reetta Schreck om Jag målar som en gud. Ellen Thesleffs liv och konst Ann-Luise Bertell om romanen Heiman Axel Åhman om novellsamlingen Klein Hur är det att pendla mellan hemma och borta? Vad händer om du tappar ditt hem och ditt sammanhang? Kan ditt hem finnas var som helst på jorden och kan man längta till ett hem som inte

Vi läser - specialnummer om finlandssvensk litteratur

Läs senaste numret av Källan