Stipendium för vistelse på Drakamöllan – Nordiskt Forum för Kultur och Vetenskap

SLS utlyser två gånger om året stipendier för två veckors vistelser vid Drakamöllan – Nordiskt Forum för Kultur och Vetenskap. Nästa ansökningstid är 1.4–30.4.2023.

På Drakamöllan, en gammal Skånegård på Österlen i södra Sverige, har det skapats en nordisk mötesplats för forskare och opinionsbildare. Forumet vill stärka de historiska banden mellan de nordiska länderna och skapa nya kontaktytor och plattformar över gränserna.

Drakamöllan erbjuder den idealiska inramningen för den som har behov av att fokusera på ett angeläget projekt, att ta sig an ett nytt område, slutföra en uppgift eller för skapande i vid bemärkelse.

En viktig del av vistelsen är de gemensamma måltiderna. Varje dag erbjuds frukost, lunch och middag. Inte minst kvällsmålet är tänkt som ett forum och en mötesplats där man utbyter tankar och idéer.

SLS stipendium  för Nordiskt Forum för Kultur och Vetenskap kan sökas av:

  • längre hunna forskare inom humaniora och samhällsvetenskaper verksamma i Finland
  • opinionsbildare (författare, journalister, konstnärer, samhällspåverkare etc.) verksamma i Finland.

Ett stipendium inkluderar helpension i enkelrum samt tillgång till en separat arbetsplats. Därtill ges ett stipendium om 1 000 euro för kostnaderna för resor till och från Drakamöllan.

Kontakta kanslichef Jonas Lång för ytterligare information på wbanf.ynat@fyf.svif.sls@gnal.sanoj

drakamollan. fotograf lars strandberg
Drakamöllan. Fotograf: Lars Strandberg

Till ansökan

När ansökningsrundan är öppen kan du läsa igenom ansökningsformuläret via funktionen ”Förhandsvisa ansökningsformulär” innan du börjar fylla i ansökan.