Kansallisvaltio

Ruotsalaisuus Suomessa 1922–2015
Köp
Suomen ruotsalainen historia -kirjasarjan päätösosa on vetävästi kirjoitettu esitys kansallisvaltio-Suomesta ja sen ruotsalaisuuden historiasta. Se kertoo kielivähemmistöstä ja sen suhteesta enemmistöön: alkuaikojen jyrkistä kiistoista, kiistoja seuranneesta pitkästä sovusta sekä viime vuosikymmenten ristiriitaisesta kehityksestä. Kirja piirtää laajan kaaren itsenäisyyden alkuvuosista nykyhetkeen.
Kansallisvaltion keskeisiä teemoja ovat ruotsinkielisen väestön oman identiteetin ja kulttuurin rakentuminen itsenäisessä Suomessa, väestöryhmän kehitys ja suhde kansalliseen kulttuuriin. Yhteydet Ruotsiin ja suomalaisuuden asema Ruotsissa ovat myös tarkastelun kohteina.
Sarjan kaksi ensimmäistä osaa, Ruotsin Itämaa (Kari Tarkiainen) ja Valtakunnanosa (Nils Erik Villstrand), ilmestyivät vuosina 2010 ja 2012. Kolmas osa, Max Engmanin palkittu Kielikysymys, julkaistaan 2018. Kolmannen ja neljännen osan käännöstyöstä vastaa Kari Koski.
Author
Henrik Meinander (s. 1960) on Helsingin yliopiston historian professori ja kahden suuren tutkimushankkeen johtaja. Hän on keskittynyt tutkimustyössään urheiluhistoriaan, historiografiaan sekä Suomen ja Pohjoismaiden 1900-luvun historiaan. Hänen tunnetuin teoksensa lienee Suomen historia (2006), joka on ilmestynyt yhdeksällä kielellä. Meinander on aiemmin toiminut Helsingin Mannerheim-museon intendenttinä ja Tukholman Suomi-instituutin johtajana. Hän osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toimii Hufvudstadsbladetin kolumnistina.

Utgivningsår
2017
ISBN
  • 978-951-583-369-3
Antal sidor
347
Bandtyp
Inbunden
Cirkapris
15.00 €
Serie