Historiska recept i urval

Historiska recept i urval tar dig på en kulinarisk resa flera hundra år bakåt i tiden. Varför tog man fyrtio ägg till en mandeltårta? Hur såg det påhittiga matfusket ut? Testa själv genom att experimentera med råvaror, kryddor och otippade smakkombinationer!

Boken innehåller 111 recept på inläggningar, puddingar, kakor, pastejer, fisk, skaldjur, kött, rotfrukter och drycker. Dessutom ingår huskurer och råd om färgning och fläckborttagning. De sex receptsamlingarna har varit i flitig användning hos adelssläkter och i högreståndshem i Sverige och Finland mellan 1720 och 1850.

Med inledning av Richard Tellström, docent i måltidskunskap.

Utgivningsår
2023
ISBN
978-951-583-595-6
Antal sidor
127
Bandtyp
Inbunden
Serie
SLS Varia
Omslags­formgivare
SaraMara / Sara Pettersson
Illustratör
SaraMara / Sara Pettersson

I samma serie

Nyhet
Bok
januari

2024

Bok

2021