Historiska smaker från Östnyland

Varmt välkommen att tillbringa en eftermiddag i matens och dryckens tecken! Med avstamp i projektet Historiska recept får vi höra om Catharina Charlotta Geringias hushåll i Abborfors kring 1750, recept från Lovisa och Malmgård på 1920-talet, ett kulinariskt sekel i Sarvlax och fältetnologen Vivi Peters insamling av finlandssvensk matkultur. Dessutom blir det en rejäl dos kaffekunskap.

Program

Välkommen
Ulrika Rosendahl
, museiintendent på Lovisa stadsmuseum

Historiska recept från Östnyland möter kaffets underbara värld
Pieter Claes
och Charlotte Cederbom, redaktörer på Historiska recept, i samtal med Benjamin Andberg, kaffekonnässör och företagare

Mingel med servering
Vi bjuder på en historisk kaka från Lovisa med kaffe eller te

 

Anmälning:

Anmälning:

Fritt inträde, ingen anmälan.

Fritt inträde, ingen anmälan.