Arkivpresentation och öppet hus

Mitt i sommaren öppnar SLS i Vasa sina dörrar för allmänheten, kom med du också!

Under eftermiddagen bjuder vi in till öppet hus på Handelsesplanaden 23 som inleds med en presentation med fokus på folkmusikmaterial i arkivets samlingar kl. 13.30–14.30.

Vi berättar om våra samlingar och om hur man söker, vad man kan hitta, hur man kan ta del av materialet i våra forskarsalar i Helsingfors och Vasa och vad som gäller om man vill ha kopior av material i samlingarna. Efter presentationen kan du bekanta dig med vår kundtjänst, se vårt bibliotek och prata med arkivarierna som finns på plats. Du kan också köpa våra folkmusikutgåvor och botanisera i dubbletthyllan, där allt är gratis!

Presentationen är öppen för alla intresserade, men eftersom antalet sittplatser i forskarsalen är begränsat önskar vi att du anmäler ditt deltagande på förhand!

Presentationen är en del av programmet under evenemanget Spelmansstämman 2024 som hålls i Korsholm och Vasa veckoslutet 26–28 juli. Arrangör är Finlands svenska spelmansförbund.

Samma dag i samma utrymme kl. 20 ordnas konserten Traditionshörnan som är öppen för alla, ingen förhandsanmälan behövs till konserten.

Anmälning:

Till förhandsanmälan för arkivpresentationen