Stipendium för Nordiskt Forum för Kultur och Vetenskap på Drakamöllan, Skåne

Drakamöllan. Fotograf Lars Strandberg
Drakamöllan. Fotograf Lars Strandberg

SLS utlyser stipendier för två veckors vistelser vid Nordiskt Forum för Kultur och Vetenskap på Drakamöllan, 24 juni–7 juli 2019 eller 20 oktober–3 november 2019.

På Drakamöllan, en gammal skånegård på Österlen i södra Sverige, har det skapats en nordisk mötesplats för forskare och opinionsbildare. Forumet vill stärka de historiska banden mellan de nordiska länderna och skapa nya kontaktytor och plattformar över gränserna.

Drakamöllan erbjuder den idealiska inramningen för den som har behov av att fokusera på ett angeläget projekt, att tränga in i ett nytt område, slutföra en uppgift eller för skapande i vid bemärkelse.

En viktig del av vistelsen är de gemensamma måltiderna. Varje dag erbjuds frukost, lunch och middag. Inte minst kvällsmålet är tänkt som ett forum och en mötesplats där man utbyter tankar och idéer.

SLS stipendium  för Nordiskt Forum för Kultur och Vetenskap kan sökas av:

  • längre hunna forskare inom humaniora och samhällsvetenskaper verksamma i Finland
  • opinionsbildare (författare, journalister, konstnärer, samhällspåverkare etc.) verksamma i Finland.

Ett stipendium inkluderar helpension i enkelrum samt tillgång till en separat arbetsplats. Därtill ges ett stipendium om 1 000 euro för kostnaderna för resor till och från Drakamöllan.

Ansökningstiden går ut måndagen 29.4.2019

För mer information kontakta wbanf.ynat@fyf.svif.sls@gnal.sanoj