24.9.2019 - 05:10

Podden Vetskap #4: Matrevolutionen

Vilken är den mest finländska maträtten? Varför innehåller vår mat mycket mindre näring nu än på 1960-talet? Och vilken blir den nya stora exportsuccén inom matbranschen? Vi dyker ner i måltidstraditioner, kulturspannmål och matkulturens framtid.

Med etnologen Yrsa Lindqvist (Svenska litteratursällskapet i Finland) och kulturgeografen Annika Michelson (Tavastlands yrkeshögskola, HAMK).

Vetskap produceras av Svenska litteratursällskapet i Finland i samarbete med Hufvudstadsbladet.

Se också:

Länksamling | Forskning om odling och näringshalter i våra livsmedel

Länksamling | Rapporter från FN:s klimatpanel (IPCC - Intergovernmental Panel of Climate Change)

Gruppfoto
Yrsa Lindqvist, Hanna Nordenswan och Annika Michelson. Foto: Tage Rönnqvist/Eva Lingon AB

Lägg till ny kommentar