7.11.2023 - 11:00

Vetenskapskarnevalen återvänder till Vasa

Den 17–18 november har var och en möjligheten att höra forskare inom olika discipliner berätta om färska vetenskapliga rön och fascinerande projekt mitt i centrala Vasa. Svenska litteratursällskapet i Finland, universiteten och yrkeshögskolorna i Vasa samt Vasa stad ordnar tillsammans evenemanget Vetenskapskarnevalen för andra gången.

Nu har Vasaborna chansen att höra över 150 forskare vid universiteten och högskolorna i Vasa och från andra håll i Finland berätta om allt från fästingar, matsvinn, österbottniska ortnamn och mental hälsa till AI, kvinnligt företagande, satelliter och intresset för matte. Keynotetalare under karnevalen är Alf Rehn, Åsa von Schoultz, Kim Strandberg, Ilmari Käihkö, Harriet Finne-Soveri, Hilppa Gregow och Ebba Witt-Brattström.

Vetenskapskarnevalen är ett populärvetenskapligt, flerspråkigt evenemang för alla som är intresserade av vetenskap och forskning. Sammanlagt bjuder evenemanget på 36 timmar diskussioner, intervjuer och presentationer på tre olika scener i centrala Vasa: köpcentret Rewell, Ritz kulturscen och restaurang Loftet. Inträdet är fritt till alla scener.

Se hela programmet på vetenskapskarnevalen.fi.

 

Mer information och intervjuförfrågningar:

kommunikationschef Marika Mäklin
Svenska litteratursällskapet i Finland
+358 40 739 0149
marika.maklin@sls.fi

 

Facebook: @tiedekarnevaalit
Instagram: @tiedekarnevaalit
X: @tiedekarnevaali
LinkedIn: Vaasan tiedekarnevaalit – Vetenskapskarnevalen i Vasa

 

Vetenskapskarnevalen tar ut forskningen på stan – välkommen att upptäcka den!