12.11.2020 - 10:03

Svängig folkmusik med modern twist på The Hobs debutskiva

Skivan E ni Me? består både av gruppens egna kompositioner och traditionella spelmanslåtar i egna arrangemang. Skivan är en del av serien Folkmusik från Finlands svenskbygder och ges ut inom ramen för SLS/Finlands svenska folkmusikinstituts skivsamarbete som utlyses årligen.

The Hobs består av Henrica Westerholm (fiol), Oscar Grönroos (piano, keyboard, fiol) och Benjamin Backman (mandolin, gitarr). Alla tre har musicerat sedan barnsben och har bland annat varit aktiva i olika spelmanslag. Artisterna är hemma från Svartå, Ingå och Lovisa.

Medlemmarna i The Hobs beskriver sig själva som en grupp trevliga och spralliga människor som spelar egna, folkliga, svängiga låtar och traditionella låtar från Skandinavien med en twist. 

– Vår musik kan beskrivas som folkmusik med en aning modernare arrangemang, personliga inslag och även humor i vissa fall. Vi vill skapa musik som känns ny och spännande, som kanske inte alla hört förut. Vi älskar att känna det där suget i en låt, när den svänger så bra att man bara inte kan sitta still, berättar The Hobs.

E ni Me? innehåller 15 låtar och publiceras på Spotify, Youtube Music och flera andra streamingtjänster samt på CD. Skivan kan köpas i bland annat Vetenskapsbokhandeln i Helsingfors (tiedekirja.fi) och i SLS kundtjänst i Vasa.


The Hobs    
E ni Me?
Folkmusik från Finlands svenskbygder 36
Skivans texthäfte kan läsas på issuu.com/slsfinland 


För mer information om
E ni Me?, kontakta
Annika Richard                
producent, SLS/Finlands svenska folkmusikinstitut
+358 (0)6 319 5605 / +358 (0)40 487 0900
naavxn.evpuneq@fyf.svif.sls@drahcir.akinna / sls.fi/folkmusik