11.11.2020 - 14:24

SLS och tidningen Vi Läsers gemensamma magasin får svenska Publishingpriset

Det svenska litteraturmagasinet Vi Läsers specialnummer om finlandssvensk litteratur belönas med Publishingpriset 2020 inom kategorin populärvetenskapliga tidningar. Publishingpriset är Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling och delas årligen ut till "lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation".

Specialnumret om finlandssvensk litteratur kom till på Vi Läsers initiativ och är ett samarbete mellan Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) och Vi Media, som ger ut Vi Läser.

– Det här är en idé som jag burit runt på i jag vet inte hur många år. Så länge jag har varit intresserad av böcker har jag fascinerats av den finlandssvenska litteraturskatten. Därför känns det förstås fantastiskt att numret blev en stor succé, och att det nu dessutom belönats med ett av branschens finaste pris, säger Jonas Eklöf, chefredaktör på Vi Läser.

– Vi är jätteglada och stolta över att Publishingpriset tilldelats just det finlandssvenska numret av Vi Läser. Det var första gången vi samarbetade kring ett specialnummer och vi är överväldigade över den goda respons numret fått, inte minst genom detta pris. Den finlandssvenska litteraturen väcker en del intresse i Sverige och det är tacksamt att kunna belysa den på ett bredare sätt med hjälp av en sådan här kvalitetsprodukt, säger Agneta Rahikainen, marknadsföringschef på SLS.

Det finlandssvenska specialnumret gavs ut med stöd av SLS, Svenska kulturfonden och Svenska folkskolans vänner och finns att läsa på SLS webbplats. Redaktör var Terri Herrera och AD Mari Wigren. Publishingprisets jury beskriver numret som (...) ett initierat och själfullt magasin med tydligt omslag, kreativ inlaga och grafiska finesser. Ett nytt magasin om finlandssvensk litteratur kommer ut den 19 november och delas ut till Vi Läsers prenumeranter. Också detta nummer kommer att publiceras digitalt på SLS webbplats.

För mer information kontakta,
Agneta Rahikainen, marknadsföringschef, SLS
+358 40 673 5045
ntargn.enuvxnvara@fyf.svif.sls@neniakihar.atenga

Mer information om Publishingpriset finns på publishingpriset.org