5.11.2020 - 08:30

Evenemanget Bokström bjuder på litteratur som kraftkälla

Bokström logo

Över 130 författare, illustratörer, journalister och kulturaktörer deltar i det direktsända evenemanget den 4–6 december. Direktsändningen är gratis och öppet tillgänglig på webbplatsen bokström.fi.

Bokström bjuder publiken på sammanlagt 60 samtal om årets finlandssvenska böcker, men också om aktuella kulturella och politiska frågor. Evenemanget produceras av Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) och Hufvudstadsbladet (Hbl) i samarbete med de finlandssvenska förlagen och en rad kulturorganisationer.

Under tre späckade litteraturdagar kommer tittarna att kunna dyka in i fängslande ämnen och dagsaktuella rubriker – från livets skörhet och skönhet, passion som förför och förgör till det rådande världsläget. Det övergripande temat handlar om hur det är att vara människa idag.

- Bokström är en unik satsning. Vårt motto Håll i, håll ut, håll ihop handlar om de märkliga tider vi alla genomlever under denna pandemi, och om hur vi kan få ny kraft i kloka samtal. Bokström är till för alla som hungrar efter kultur, säger Agneta Rahikainen, marknadsföringschef vid SLS.

- Vi har valt att satsa speciellt på aktuella sakfrågor, samhälle och politik genom samarbetet med Hbl:s redaktion. Vi har arbetat med olika teman och skapat samtal där författare diskuterar med olika typer av experter. Eftersom evenemanget är digitalt kan de som uppträder delta från olika håll i världen, säger Rahikainen.

På webbplatsen bokström.fi kan man redan nu bekanta sig med glimtar ur scenprogrammet. Hela programinformationen publiceras 27.11.

Bokström sänds live den 4–6 december från kl. 9 till 19, men det är också möjligt att titta på samtalen senare. De flesta samtalen sänds från SLS hus i Helsingfors. På bokström.fi kan man följa med direktsändningen gratis och även köpa böcker till nedsatt pris.

Bokström finansieras av SLS, Svenska kulturfonden och Konstsamfundet.

Mer information:

Agneta Rahikainen, marknadsföringschef, Svenska litteratursällskapet i Finland
+358 (0)40 673 5045, ntargn.enuvxnvara@fyf.svif.sls@neniakihar.atenga

Andreas Rundlöf, CSO Chief Sales Officer, KSF MEDIA
+358 (0)44 783 5757, naqernf.ehaqybs@xfszrqvn.svif.aidemfsk@foldnur.saerdna