Välkommen till Bokström 2020!

Bokström 2020

För första gången någonsin bjuder vi in dig till ett litterärt vardagsrum där taket är högt, ordet fritt och miljön sällsynt bekant. Bokström är en 30 timmar lång livestream med unika författarintervjuer och tänkvärda samtal som du kostnadsfritt kan ta del av – direkt från din egen litterära soffa!

Möt den romanaktuella Kjell Westö i ett samtal om manlighet, bymentalitet och musik med Yukiko Duke. Häll upp kaffet och hör Augustnominerade Linda Bondestam tala klimatkris och framtid med debutanten Milja Sarkola – bägge aktuella med briljanta verk som med humor och snillrik träffsäkerhet ställer existentiella frågor om hur vi lever just nu. Eller lyssna då Hannele Mikaela Taivassalo och Philip Teir djupdyker i ämnet otrohet i vardagen. Hur är egentligen den oerhörda och omvälvande upplevelsen av otrohet i folks liv? Detta och mycket mer får du ta del av under årets Bokström.

Med temat ”Håll i. Håll ut. Håll ihop.” ger vi dig tre späckade litteraturdagar – vi färdas bland de mest fängslande ämnen och dagsaktuella rubriker. Från livets skörhet och skönhet, passion som förför och förgör till det nya världsläget. Om hur det är att vara människa. Bänka dig bekvämt framför direktsändningen med start den 4 december – här väntar en strid ström av inspirerande möten!

 Var? Samtalen sänds digitalt på bokström.fi. Hela programinformationen publiceras 27.11.

Hur? Surfa in på bokström.fi med din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Där hittar du alla sändningar som du enkelt och kostnadsfritt kan ta del av – var du vill!

Läs mer om årets medverkande & ta del av programmet här: bokström.fi

Av bokälskare, för bokälskare: Hjärtligt välkommen in!

Bokström presenteras i samarbete med
Hufvudstadsbladet
Svenska litteratursällskapet i Finland 
Konstsamfundet 
Kaskas Media
Svenska kulturfonden