Kenneth Nordman & Mats Granfors spelar på Folklandia

  • 10.1.2020 - 18:30 till 11.1.2020 - 16:00
Kenneth Nordman & Mats Granfors. Foto StudioSara

SLS/Finlands svenska folkmusikinstitut deltar i årets Folklandia-kryssning med försäljningsutställning och  bjuder på konserter med folkmusikerna Kenneth Nordman och Mats Granfors. Folklandia beskrivs som ”Finlands största vinterevenemang för folklore". där grupper från hela Finland, norden och Estland spelar  folkmusik live  i 22 timmar!

Kenneth Nordman & Mats Granfors spelar:

  • Fredag  10 januari kl. 00–00.40 i Auditoriet (12:e däck)
  • Lördag 11 januari kl. 12–12.25 i Aulan (7:e däck).

Kenneth Nordman & Mats Granfors är en finlandssvensk spelmansduo som tar sikte på att föra den gamla finlandssvenska spelmanstraditionen i Österbotten vidare. Med två fioler ger de sig ut på en tvåstämmig resa i ett svunnet landskap. Kenneth och Mats spelar gärna polskor och menuetter men även marscher, valser och schottisar från Österbotten. Repertoaren är en blandning av gamla österbottniska spelmanslåtar och egna nyskrivna låtar i gammal stil.

Nordman och Granfors gav ut skivan I fäälan - Nya spelmanslåtar från Sydösterbotten i december 2019. Skivan producerades i samarbete med SLS/Finlands svenska folkmusikinstitut och ingår i serien Folkmusik från Finlands svenskbygder.