Bokprat: Polarisering och ålar

Det blir bokprat på SLS igen. Böckerna som diskuteras är Polarisering. Idéhistoriska perspektiv på ett samtida fenomen, red. Fredrik Eklöf & Jonas Hansson (2022) och Per Svenssons Ålevangeliet (2019). För bokvalet står statsvetaren Daniel Kawecki och folkloristen Julia Öhman och de leder också bokpratet.

Först blir det prat om polarisering. Daniel Kawecki är doktorand vid Helsingfors universitet och undersöker den samhälleliga polariseringen i sin avhandling. Som parhäst på scenen har han Jon Järviniemi, även han doktorand i statskunskap vid Helsingfors universitet, med en avhandling om populism under arbete. Vad har en polariseringsforskare och en populismforskare för synpunkter på polariseringens långa rötter?

Efter pausen är ålen i fokus. Julia Öhman är doktorand vid Åbo Akademi och undersöker skärgård och sommarstugeliv. Hon har bjudit in doktoranden i marinbiologi Jolanda Linsén som samtalspartner på scenen. Också Jolanda är doktorand vid Åbo Akademi. Det blir ett samtal inte bara om ålar utan också om havet och om människans förhållande till naturen.  

Bokpratet direktsänds på SLS Youtubekanal.

Hjärtligt välkommen att delta i samtalet eller lyssna på prat om intressanta böcker!