14.11.2011 - 13:39, Nelly Laitinen

Öppet hus på Arkivens dag

 

Arkivens dag i Norden inföll som vanligt andra lördagen i november. Temat för i år var öppenhet, varför arkivet på Riddaregatan 5 höll öppet hus för allmänheten den 12.11 kl. 11–15. Programmet bestod av en fotografiutställning, identifiering av äldre fotografier, filmvisning, bokförsäljning, kaffebord, hjälp med informationssökning och pysselbord för barn. Tanken bakom evenemanget var att erbjuda dem som normalt inte hinner pga. arbetsliv, småbarn etc. en möjlighet att bekanta sig med arkivet. Barnen var också välkomna!

Det fanns något för alla sinnen.
Det fanns något för alla sinnen.

Det var glädjande många, både stora och små, som besökte evenemanget – totalt blev vi ett femtiotal personer som stimmade i festsalen kring de olika borden och programpunkterna. Pysselbordet för barnen var särskilt välbesökt och där tillverkades många fina saker av flinka små fingrar; flätade hjärtan, julgransprydnader av halm, jultomtar och pappersdockor.

Pysselbordet lockade både större och mindre barn.
Pysselbordet lockade både större och mindre barn.

Doften av nybryggt kaffe, pepparkaka och bulla, liksom den glada folkmusiken och småpratet, skapade en varm och trevlig atmosfär där det var lätt att trivas.

Stort tack till alla som var med om att skapa en trevlig Arkivens dag!

Lägg till ny kommentar