6.9.2021 - 08:00

SLS sitoutuu kansainvälisiin vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin

Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) on allekirjoittanut Yhdistyneiden kansakuntien tukeman sijoitusaloitteen PRI:n (Principles for Responsible Investment). SLS on ensimmäinen suomalainen hankkeeseen sitoutunut yleishyödyllinen säätiö tai rahasto.

PRI koostuu maailmanlaajuisesta sijoittajaverkostosta, joka perustettiin vuonna 2005 YK:n silloisen pääsihteerin Kofi Annanin aloitteesta. Verkosto on laatinut sijoitusperiaatteet, jotka tukevat sijoittajia vastuullisessa sijoittamisessa. Allekirjoittamalla vastuullisen sijoittamisen periaatteet SLS sitoutuu painottamaan ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja omistajaohjaukseen liittyviä tekijöitä sijoituskäytännöissään ja omistajapolitiikassaan sekä raportoimaan vuosittain julkisesti siitä, miten vastuullista sijoittamista toteutetaan käytännössä.

– PRI:hin liittyminen on merkittävä edistysaskel vastuullisuustyössämme. PRI:lle raportoiminen auttaa meitä kehittämään sijoitustoimintamme kestävyyttä ja kannustaa meitä jatkamaan viime vuosina tekemäämme työtä. Olemme ylpeitä voidessamme osoittaa sitoutumisemme kestäviin sijoituksiin osana PRI:tä, kertoo SLS:n talousjohtaja Ninny Olin.

Tällä hetkellä PRI:hin kuuluu eri puolilla maailmaa yli 4 200 sijoittajaa, joista 50 on suomalaisia. SLS:n hallinnoimien varojen arvo on hieman yli 2 miljardia euroa. SLS on ensimmäinen suomalainen yleishyödyllinen säätiö tai rahasto, joka on sitoutunut hankkeen sijoitusperiaatteisiin allekirjoittamalla ne.

– Vastuullisuus on tärkeä osa sijoituspolitiikkaamme. Tämä tukee tavoitettamme saavuttaa erinomainen sijoitustuotto pitkällä aikavälillä. Verkostoon liittymisen myötä saamme apua, jonka avulla voimme parantaa sijoitustoimintamme laatua entisestään. Toivottavasti monet muutkin suomalaiset säätiöt ja rahastot noudattavat esimerkkiämme ja liittyvät PRI:hin, toteaa toimitusjohtaja Dag Wallgren.

– Olemme iloisia voidessamme toivottaa SLS:n tervetulleeksi PRI:hin, kommentoi PRI:n toimitusjohtaja Fiona Reynolds. On hienoa nähdä heidän sitoutumisensa ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja omistajaohjaukseen liittyviin tekijöihin ja vastuullisten sijoituskäytäntöjen sisällyttämiseen varainhoidossaan, ensimmäisenä PRI:hin liittyneenä voittoa tavoittelemattomana säätiönä tai seurana Suomessa. Odotamme innolla yhteistyötä tulevaisuudessa.

 

Haastattelupyynnöt:

Ninny Olin
talousjohtaja
+358 (0)40 765 8774
avaal.byva@fyf.svif.sls@nilo.ynnin

Dag Wallgren
toimitusjohtaja
+358 (0)40 522 4648
qnt.jnyytera@fyf.svif.sls@nergllaw.gad