14.9.2021 - 08:00

Ostrobothnia Jazz Sextet herättää henkiin arkiston perinteisiä lauluja

De bergtagna -levy sisältää 11 kansanmusiikista inspiraationsa saanutta kappaletta, joista Ostrobothnia Jazz Sextet on tehnyt uudet jazzsovitukset. Levy ilmestyy Folkmusik från Finlands svenskbygder sarjassa, ja se on toteutettu Finlands svenska folkmusikinstitutin vuosittaisessa levytysyhteistyössä.

De bergtagna ammentaa inspiraationsa kansanmusiikkiperinteestä, jossa on mukana kaikkea keskiaikaisista balladeista kansanlauluihin ja pelimannisävelmiin. Monet levyn kappaleista liittyvät saaristoon ja mereen. Sovitusten pohjana ollut aineisto on suurimmaksi osaksi peräisin Svenska litteratursällskapetin (SLS) arkistokokoelmista.

Ostrobothnia Jazz Sextet on aiemmin esittänyt ensisijaisesti jazz-, populaari- ja viihdemusiikkia. Kaikilla yhtyeen jäsenillä on juuret, tai toimivat aktiivisesti, Pohjanmaan ruotsinkielisellä rannikkoalueella. Sekstettiin kuuluvat Peter Nordwall, Ralf Nyqvist, Mikael Långbacka, Rickard Slotte, Marcus Söderström ja Stefan Brokvist.

Levyllä kuullaan myös Agda Nybergin ja Lennart Wikin laulua. Bo Lönnqvist ja Sinikka Segerståhl tallensivat SLS:n arkistokokoelmiin Nybergin laulua vuonna 1968. Helena Boucht-Lindeman tallensi Wikiä arkistokokoelmiin vuonna 1972.

De bergtagna julkaistaan Spotifyssa, Youtube Musicissa ja useissa muissa suoratoistopalveluissa sekä CD-levynä. Levyä myydään muun muassa Tiedekirjassa Helsingissä (tiedekirja.fi) ja SLS:n asiakaspalvelusssa Vaasassa.

 

De bergtagna
Ostrobothnia Jazz Sextet

Folkmusik från Finlands svenskbygder 37
Levyn tekstivihko on luettavissa osoitteessa issuu.com/slsfinland.

Lisätietoja De bergtagna -levystä antaa
Annika Richard
SLS / Finlands svenska folkmusikinstitut
+358 (0)6 319 5604
naavxn.evpuneq@fyf.svif.sls@drahcir.akinna / sls.fi/folkmusik