28.6.2018 - 14:18

1918.finlit.fi Pohjoismaiden paras arkistoverkkojulkaisu

Kaksikielinen verkkokokonaisuus 1918. Minä olin siellä – Jag var där on valittu parhaaksi pohjoismaiseksi digitaaliseksi arkistojulkaisuksi.

Suomalaisen Kirjallisuuden seuran (SKS) ja Svenska litteratursällskapet i Finlandin (SLS) yhteistyössä tuotettu digitaalinen oppimateriaali sisällissodasta 1918. Minä olin siellä – Jag var där (1918.finlit.fi) valittiin toukokuussa parhaaksi pohjoismaiseksi arkistoverkkojulkaisuksi Pohjoismaisilla Arkistopäivillä Reykjavikissä.

Pohjoismaiset Arkistopäivät järjestetään joka kolmas vuosi ja se on keskeinen tapahtuma arkistokentällä Pohjoismaissa. Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa parhaasta digitaalisesta pohjoismaisesta julkaisusta. Yhteensä 16 ehdotusta jätettiin sisään kaikista Pohjoismaista. Jury valitsi kolme ehdokasta finaaliin. Voittajasta äänestettiin paikan päällä ja oppimateriaalikokonaisuus 1918 Minä olin siellä – Jag var där voitti äänestyksen ylivoimaisesti.

1918. Minä olin siellä – Jag var där on ainutkertaiseen arkistoaineistoon perustuva oppimisaineisto siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan.

1918-sivusto koostuu kahdesta toisiaan tukevasta kokonaisuudesta. 1918. Minä olin siellä - Jag var där on julkaistu kirjana, joka jaettiin ilmaiseksi kaikkiin suomen- ja ruotsinkielisiin kouluihin Suomessa, kaiken kaikkiaan 30 000 kappaletta, yhden luokkasarjan verran per koulu. Kirjan voi ladata pdf:nä. Sivusto täydentää oppimisaineistoa vuoden 1918 tapahtumiin liittyvistä, laajemmista arkistoaineistoista. Oppimisaineisto on vapaasti käytettävissä.

Oppimismateriaali on tuotettu Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 2017.


Lisätietoja:

Johan Pyy
yksikönpäällikkö – Kundbetjäning och publikarbete
Svenska litteratursällskapet i Finland
040 676 60 19, wbuna.cll@fyf.svif.sls@yyp.nahoj
www.sls.fi