Vi söker en arkivarie till samlingarna i Vasa
11.1.2018

Vi söker en arkivarie till samlingarna i Vasa

SLS söker en arkivarie till Samlingarna i Vasa för tiden 1.3.2018–31.1.2019. Anställningen är ett moderskapsvikariat.

Till dina huvudsakliga uppgifter hör att ordna, förteckna och registrera arkivmaterial i arkivets databaser och att arbeta med kundbetjäning. Till arbetsuppgifterna kan också höra att delta i dokumentation och insamling av material. Därtill hör publikarbete och utåtriktad verksamhet inom Finlands svenska folkmusikinstituts område till dina uppgifter.

Vi söker dig som har högre högskoleexamen i för SLS relevanta ämnen inom humaniora. Du har kunskap om folkmusik- och folkdansfältet och arkivexamen eller tidigare erfarenhet av arkivarbete eller av arbete inom annan minnesorganisation. Studier i musikvetenskap, traditionsvetenskaper och informationsvetenskap räknas som meriterande.

Som medarbetare är du öppen, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du är också noggrann, van vid självständigt arbete och har god känsla för service och digital kommunikation. Du är intresserad av folkmusik, folkdans, lokalhistoria och traditioner och vill gärna förmedla information om dessa.

Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö på svenska med placering i centrum av Vasa, mångsidiga arbetsuppgifter och goda personalförmåner.

Sänd din ansökan med cv till rekry@sls.fi senast 24.1.2018.

Tilläggsinformation ger enhetschef Katja Hellman vid Samlingarna i Vasa, tfn 06 319 5612 eller 040 547 76 70, säkrast anträffbar onsdag 17.1.2018 9–12 och 13–16.