Ny bok om demokratins drivkrafter
6.4.2018

Ny bok om demokratins drivkrafter

Hur mår Finlands och Sveriges demokratier egentligen i dag och hur kan de förnya sig? Dessa högaktuella frågor ställs i SLS nya bok Demokratins drivkrafter.

I antologin tar forskare från Finland och Sverige avstamp i de båda ländernas långa gemensamma demokratihistoria och jämför den parallella samhällsutvecklingen. De synar orsakerna till de nationella särdragen och vändpunkterna i ett spänningsfält mellan olika politiska kulturer, geopolitiska förskjutningar och världsekonomin. I boken görs nedslag i 1900-talets ytterlighetsrörelser och effekterna av det snabbt framväxande industri- och folkrörelsesamhället analyseras. Demokratins drivkrafter lyfter dessutom fram hur utbildning, jämställdhetsarbete och det offentliga samtalet har påverkat demokratin i de båda länderna.

Köp boken i Vetenskapsbokhandeln eller läs den fritt tillängliga e-boken.
 

Varmt välkommen att delta i diskussionskvällen ”Demokrati i kris?”, onsdagen den 11 april kl. 17 på SLS i Helsingfors, Riddaregatan 5.
Moderator är Susanna Ginman, chef för HBL:s opinionsavdelning.

Läs mer om evenemanget och anmäl dig senast den 9 april på http://www.sls.fi/sv/evenemang/diskussionskvall-demokrati-i-kris