Nyheter

Här kan du läsa om vad som är på gång på SLS – nyheter om SLS utgivning, digitalt material, frågelistor och annat som är på gång inom organisationen. Du kan också prenumerera på SLS elektroniska nyhetsbrev och få nyheter regelbundet direkt till din epost. Följ oss gärna i de sociala medierna så missar du ingenting!

Beställ SLS nyhetsbrev

SLS ger ut den första biografin över modernisten Gunnar Björling
20.4.2018

Fredrik Hertzbergs nya biografi ”Mitt språk är ej i orden.” belyser den inflytelserike och nyskapande poeten som privatperson.

Maamme kirja digieditio
18.4.2018

Den digitala utgåvan av Maamme kirja är en fritt tillgänglig utgåva på webben för alla som är intresserade av Finlands historia.

Fältinsamling.
9.4.2018

Vill du göra fältarbete? Är det dags för dig att skriva uppsats, pro gradu eller doktorsavhandling? Gör du intervjuer eller inspelningar, fotograferar eller filmar du det du tänkt analysera?

Hjälp oss forska i folkmusik och teknologi!
9.4.2018

SLS/Finlands svenska folkmusikinstituts samlar nu in erfarenheter om folkmusik och teknologi. Vi vill reda ut om och hur den nya teknologin påverkat dig och ditt förhållande till folkmusiken.

Ny bok om demokratins drivkrafter
6.4.2018

Hur mår Finlands och Sveriges demokratier egentligen i dag och hur kan de förnya sig? Dessa högaktuella frågor ställs i SLS nya bok Demokratins drivkrafter.

Ole Johansson. Foto: SLS/Janne Rentola (2018)
5.4.2018

Bergsrådet Ole Johansson har valts till sällskapets nya skattmästare vid årsmötet den 5 april.

Brev som donerats till SLS arkiv. Foto: SLS/Janne Rentola
29.3.2018

I ett uttalande inlämnat till riksdagens förvaltningsutskott lyfter biblioteken, arkiven och museerna fram sin oro över den nya dataskyddslagens inverkan på minnesorganisationernas grundverksamhet.

Öppettider vid SLS kundtjänst under påskhelgen och april månad
26.3.2018

Här hittar du vårens avvikande öppettider för SLS kundtjänst i Vasa och Helsingfors.

SLS med i nygrundat nätverk för bevarandet av muntlig tradition
23.3.2018

Det nya nätverket ska fungera som en knutpunkt för olika aktörer som arbetar med muntlig tradition och immateriellt kulturarv. 

Böcker, foto Janne Rentola/SLS
19.3.2018

Administrationen av de statsfinansierade stöd som Delegationen för den svenska litteraturens främjande beviljar har från och med 1.1.2018 övergått från SKS/FILI-Finnish Literature Exchange till Svenska litteratursällskapet.