Nyheter

Här kan du läsa om vad som är på gång på SLS – nyheter om SLS utgivning, digitalt material, frågelistor och annat som är på gång inom organisationen. Du kan också prenumerera på SLS elektroniska nyhetsbrev och få nyheter regelbundet direkt till din epost. Följ oss gärna i de sociala medierna så missar du ingenting!

Beställ SLS nyhetsbrev

Avvikande öppettider vid SLS kundtjänst under sommaren
11.6.2018

SLS kundtjänst i Vasa och Helsingfors håller stängt under julimånad. Receptionen håller öppet som vanligt hela sommaren.

SLS har certifierats som en utmärkt arbetsplats av Great Place to Work®
31.5.2018

SLS har certifierats som en utmärkt arbetsplats av Great Place to Work®, en internationell organisation som utvärderar arbetsplatser.

Foto i Edith Södergrans gränspass 1921.
30.5.2018

SLS och Litteraturbanken gör finlandssvensk litteratur och litteraturforskning tillgänglig digitalt!

Studentpris
29.5.2018

SLS delar för tredje gången ut pris till de abiturienter som fått högsta poäng i studentskrivningarna i modersmålet, historia och samhällslära.

Ny bok om finlandssvenska sextio- och sjuttiotalspoeter
23.5.2018

Politisk poesi och starka ideologier associeras ofta med 1960–1970-talet. I sin nya bok Dikt och ideologi lyfter Anna Möller-Sibelius fram Gösta Ågren, Lars Huldén och Claes Andersson som under den här tiden skrev lyrik med socialt engagemang.

Kari Tarkiainen får Statsrådet Mauritz Hallbergs pris 2018
16.5.2018

Kari Tarkiainen, tidigare riksarkivarie och generaldirektör för arkivverket i Finland, får priset för boken Moskoviten: Sverige och Ryssland 1478–1721.

Avvikande öppettider vid SLS kundtjänst i Helsingfors
7.5.2018

SLS kundtjänst i Helsingfors öppnar senare måndagen den 14 maj och onsdagen den 16 maj. SLS reception är öppen som vanligt båda dagarna.

SLS belönar pro gradu-avhandlingar i litteratur-, språk- och traditionsvetenskap
4.5.2018

Svenska litteratursällskapet i Finland tilldelar fil.mag. Hanna Ylöstalo, fil.mag. Liisa Suomela och fil.mag Bettina Westerholm pris för bästa pro gradu-avhandling i ämnena litteraturvetenskap, språkvetenskap och folkloristik.

Nya SLS-forskare undersöker pojkskap och integration i Svenskfinland
3.5.2018

Svenska litteratursällskapet har utsett fil.dr. Linda Bäckman till SLS-forskare i det svenska språket och fil.dr. Jakob Löfgren till SLS-forskare i folkloristik. Båda forskarna beviljas forskningsbefattningar för ett års tid.

SLS ger ut den första biografin över modernisten Gunnar Björling
20.4.2018

Fredrik Hertzbergs nya biografi ”Mitt språk är ej i orden.” belyser den inflytelserike och nyskapande poeten som privatperson.