Nyheter

Här kan du läsa om vad som är på gång på SLS – nyheter om SLS utgivning, digitalt material, frågelistor och annat som är på gång inom organisationen. Du kan också prenumerera på SLS elektroniska nyhetsbrev och få nyheter regelbundet direkt till din epost. Följ oss gärna i de sociala medierna så missar du ingenting!

Beställ SLS nyhetsbrev

Är du vår nya systemutvecklare?
23.3.2017

Är du vår nya systemutvecklare?

Vi söker en systemutvecklare till vår informationsförvaltning, som består av tre enheter: systemutveckling, digitalisering och IT. Systemutvecklingsenheten sköter bland annat planering, upphandling och vidareutveckling av diverse system inom sällskapet.

Avvikande öppettider vid arkivets kundtjänst i Helsingfors i mars
20.3.2017

Avvikande öppettider vid arkivets kundtjänst i Helsingfors i mars

SLS arkivs kundtjänst i Helsingfors håller 27.3. undantagsvis öppet kl. 12–16

Ett urval släktböcker ur SLS utgivning finns fritt tillgänliga på sls.fi.
17.3.2017

SLS publicerar fritt tillgängliga släktböcker digitalt

Genealogiska samfundet i Finland fyller 100 år under 2017 och firar med huvudevenemanget Suku 2017 den här veckan. SLS gratulerar samfundet genom att ge ut flera digitaliserade släktböcker gratis.

Jennica Thylin-Klaus. Foto Janne Rentola/SLS
17.3.2017

Jennica Thylin-Klaus ny utgivningschef vid SLS

Fil.dr Jennica Thylin-Klaus, född 1979, har utsetts till utgivningschef vid Svenska litteratursällskapet i Finland r.f. (SLS).

Erik Hägglunds fotosamling nu på finna.fi
14.3.2017

Erik Hägglunds fotosamling nu på finna.fi

Svenska litteratursällskapet har publicerat drygt 460 fotografier ur Vöråfotografen Erik Hägglunds fotosamling på sökportalen Finna.fi.

Fältinsamling.
14.3.2017

Arvoden för fältinsamling – ansök senast 31.3!

Vill du göra fältarbete? Är det dags för dig att skriva uppsats, pro gradu eller doktorsavhandling? Gör du intervjuer eller inspelningar, fotograferar eller filmar du det du tänkt analysera?

SLS firar kvinnorna hela veckan genom att publicera kvinnliga forskares böcker digitalt. Läs dem här på sls.fi.
6.3.2017

SLS firar #kvinnovecka

Internationella kvinnodagen till ära uppmärksammar vi våra tidiga kvinnliga forskare under hela veckan. Deras forskningsbidrag inom historia och släkthistoria, språkvetenskap och litteratur publiceras nu för första gången i digital form.

1918.Minä olin siellä – Jag var där är en tvåspråkig lärobok om inbördeskriget. Utges av Svenska litteratursällskapet och Finska Litteratursällskapet
6.3.2017

SLS och SKS ger ut tvåspråkig lärobok om inbördeskriget

Svenska litteratursällskapet i Finland och Finska Litteratursällskapet (SKS) ger ut en unik lärobok som ger en inblick i händelserna 1918. Finlands historia görs konkret för eleverna med hjälp av dokument och personliga skildringar som bevarats i organisationernas arkiv. Innehållet presenteras parallellt på svenska och finska.

Fira Finland 100 med oss i 24 timmar!
6.3.2017

Fira Finland 100 med oss i 24 timmar!

Svenska litteratursällskapet presenterar med stolthet årets storsatsning: Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland! Föredragsmaratonet är ett unikt samarbete mellan SLS och Svenska Yle och ingår i det officiella programmet för Finland 100.

15 team tog sig till final i de finländska stiftelsernas innovationstävling Sekelskaparna!
3.3.2017

15 team tog sig till final i de finländska stiftelsernas innovationstävling Sekelskaparna!

De finländska stiftelserna har nu valt ut ett antal stora och modiga idéer för finländska ungdomars framtid. Sammanlagt tog sig 15 förslag på idéer som ökar välbefinnande och delaktighet i samhället hos ungdomar i åldern 10–26 vidare i tävlingen.

Äldre nyheter

27.2.2017
13.12.2016