10.7.2017 - 10:00 till 14.7.2017 - 17:00

Medborgartorget, Pohjoiskauppatori, Pori

SLS på Suomiareena 2017

SLS deltar för andra gången i evenemanget Suomiareena i Björneborg 10–14.7 2017. 

Onsdagen den 12.7 ordnar SLS och Svenska Kulturfonden en diskussion med temat "Kulturell mångfald i det självständiga Finland" kl. 15.15 på Stadshusets innergård. Talare är journalisten Kyösti Hagert, forskare Maïmouna Jagne-Soreau, kulturproducent Tanja Ljungqvist, professor Henrik Meinander och stadsdirektör Kristina Stenman. Moderator är Stan Saanila. Diskussionen är en del av det officiella Suomiareena programmet.

Adress: Kaupungintalon piha / Hallituskatu 12.

Se diskussionen på MTV Katsomo

 
Möt oss i Café Svenskfinland!

SLS deltar även i den finlandssvenska paviljongen på Medborgartorget tillsammans med Folktinget, Marthaförbundet, Ålands landskapsregering och Folkhälsan. I år heter paviljongen Café Svenskfinland och arrangörerna uppmanar alla som besöker Björneborg att sticka sig in och pigga upp sin svenska tillsammans med representanterna för de olika organisationerna. På Folktingets hemsida hittar du veckoschemat för den finlandssvenska paviljongen på SuomiAreena.

Torsdag 13.7 är SLS egen dag i paviljongen då vi presenterar vår verksamhet och bland annat öppnar upp diskussionen om ortnamnen i västra Finland. Visst har du koll på var Gudmundila, Nackeby och Klåsmark ligger? I vår ortnamnstävling kan du briljera och vinna ett fint bokpris!

Medborgartorget (Kansalaistori) breder ut sig på salutorget i Björneborgs kärncentrum och i kvarteren omkring.

Bild: SLS personal i paviljongen på Suomiareena 2016

SLS på Suomiareena 2017