18.2.2017 - 10:00 till 19.2.2017 - 17:30

Föreningen Brage, Kaserngatan 28, Helsingfors

Sångkurs och konsert med Vokalgruppen Irmelin

Kursplats och -tid: 18.2 kl. 10–16 på Brage, Kaserngatan 28, Helsingfors
Konsert: 19.2  kl. 13.30–17.30 i SFV-huset G18, Georgsgatan 18, Helsingfors

Anmälan på Lirarnas webbplats senast 13.2.2017. Körer anmäls direkt till Lirarnas koordinator Malena Lindroos, malena.lindroos@mwi.fi.
Kurspris: 70 €/50 € (vuxen/pensionär, studerande), körledaren gratis för körer på minst 10 personer.

Vokalgruppen Irmelin bjuder in till en inspirerande kurs i flerstämmighetens tecken. Kursen riktar sig till alla som har lust att sjunga folkmusik tillsammans med andra och utveckla sitt sångliga uttryck.

Du får lära dig traditionella svenska visor på gehör och utveckla din förmåga att smycka ut dem med för genren typiska stilmedel. På kursen ges tillfälle att skapa egna arrangemang utifrån improvisation och du får arbeta med sväng, klang och  berättande samt sjunga nyskrivna arrangemang från Irmelins digra repertoar som bland annat består av ballader, vackra kärleksvisor och vispolskor. Kursen avslutas med konserten By heart, där kursdeltagarna uppträder tillsammans med Vokalgruppen Irmelin och de finlandssvenska folkmusikerna Marianne Maans och Juulia Salonen. Observera att det även är möjligt att delta endast i lördagens kurs om man har förhinder på söndagen.

Irmelins medlemmar har tillsammans en mycket lång erfarenhet av undervisning både i Sverige och utomlands. Alla tre leder varsin kör och har gedigen sång-- och pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Välkommen!

Arr: MWI/Folkmusiknätverket Lirarna i samarbete med Föreningen Brage i Helsingfors r.f. och SLS/Finlands svenska folkmusikinstitut

Sånggruppen Irmelin grundades 1999. Foto: Maja Kristin Nylander