8.9.2017 - 17:30 till 9.9.2017 - 17:30

Svenska Teatern, Norra esplanaden 2, Helsingfors

Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland!

Den 8–9 september händer något som aldrig hänt förut: över 60 forskare och experter samlas på Svenska Teatern i Helsingfors för att ge inspirerande kortföredrag om Finland – i hela 24 timmar. Föredragen handlar om allt från babylådan, Mannerheim och mode till torkskåp, krig, slang och snus.

Föredragsmaraton är en unik hyllning till vetenskapen och bildningen – och samtidigt till vårt hundraåriga Finland. De 15 minuter långa föredragen belyser Finlands historia, samhälle och kultur ur vitt skilda synvinklar.

Bland talarna finns bland andra Mirjam Kalland, Kjell Westö, Ebba Witt-Brattström, Anna Rotkirch, Henrik Meinander, Maïmouna Jagne-Soreau, Sture Lindholm och Sirpa Kähkönen.

Här kan du se hela programmet och alla föredragshållare.

 

Live på Svenska Teatern och Yle Arenan

Man kan följa med Föredragsmaraton på plats på Svenska Teatern eller via Yle Arenan, där hela evenemanget sänds live och kan ses i hela världen. Delar av Föredragsmaraton sänds också i Yle Teema & Fem och Yle Vega.

Programledare för evenemanget är Johanna Koljonen, Wivan Nygård-Fagerudd, Marcus Rosenlund och Axel Åhman.

Du som vill följa med Föredragsmaraton på Svenska Teatern kan reservera fyratimmarsbiljetter för den del av evenemanget som intresserar dig mest. Biljetterna är gratis, men det lönar sig att vara ute i god tid för att försäkra sig om en plats.
Här kan du beställa biljetter elektroniskt.

Mer info om Föredragsmaraton finns på svenska.yle.fi/föredragsmaraton.

Du hittar också info på Facebook under @Föredragsmaraton, samt på Twitter, Instagram och andra sociala medier under hashtaggen #Föredragsmaraton.

Föredragsmaraton ordnas av Svenska litteratursällskapet och Svenska Yle i samarbete med Svenska Teatern.

 

Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland!