SLS:n digitaalisen arkistoaineiston käyttö

Fuji fotograferat från Kashiwaba. Handkolorerat souvernirfoto(albuminavdrag) från Japan, inköpta 1899–1904. Har tillhört Nikolaj Gerasimov, finns nu i SLS arkiv. Bilden är fritt tillgänlig på flickr.com/slsarkiva
1. Aineisto SLS:n verkkosivuilla www.sls.fi

Ellei toisin ole mainittu, kaikki www.sls.fi -sivustolla oleva kuva-aineisto on vapaasti käytettävissä. Lähteenä tulee mainita Svenska litteratursällskapet i Finland. Jos kuvan yhteydessä on mainittu valokuvaajan tai muun tekijän nimi, se tulee mainita hyvien tapojen mukaisesti.

2. Aineisto Europeanassa www.europeana.eu

Tiedossa olevat tekijänoikeudelliset rajoitukset eivät koske Europeanassa olevaa SLS:n arkistomateriaalia. Materiaali on vapaasti yleisessä käytössä eli se ei ole tekijänoikeuksien alaista tai sillä on ”Creative Commons CC0 1.0” –merkintä, joten sitä saa käyttää vapaasti. Pyydämme kuitenkin mainitsemaan lähteen eli Svenska litteratursällskapet i Finland. Jos kuvan yhteydessä on mainittu valokuvaajan tai muun tekijän nimi, se tulee mainita hyvien tapojen mukaisesti.

3. Flickr-materiaali www.flickr.fi/slsarkiva

Flickr-palvelussa julkaistavat kuvat ovat vapaasti yleisessä käytössä, eli ne eivät ole tekijänoikeuksien alaisia. Kuvissa oleva ”no known copyright restrictions” -merkintä tarkoittaa, että SLS:n tiedossa ei ole kuvia koskevia rajoituksia eli SLS joko omistaa oikeudet aineistoon, aineiston suoja-aika on umpeutunut tai muut tunnetut rajoitukset eivät koske kyseistä aineistoa. Kuvia saa kopioida, levittää ja käyttää vapaasti myös kaupallisiin tarkoituksiin. Pyydämme kuitenkin mainitsemaan lähteen eli Svenska litteratursällskapet i Finland. Jos kuvan yhteydessä on mainittu valokuvaajan tai muun tekijän nimi, se tulee mainita hyvien tapojen mukaisesti.

Jos sinulla on kysyttävää tai tietoja digitaalisesta aineistosta tai haluat tilata kuvia, joiden resoluutio on parempi, ota yhteyttä SLS:n arkistoon: arkivet@sls.fi