Arkisto

Kuva: SLS/Janne Rentola

SLS:n arkistosta löytyy runsaasti tietoa Suomen ruotsinkielisestä kulttuurista ja aineiston kirjo on laaja. Arkistossa on aineistoa liittyen henkilö-ja kirjallisuushistoriaan, teatterihistoriaan, kansanmusiikkiin ja kansantanssiin, kansankulttuuriin ja -perinteisiin, nimistöön, kieliin, yhteisöihin, seuroihin ja yhteiskuntaan. Aineisto käsittää käsikirjoituksia, piirroksia, karttoja, valokuvia sekä ääni- ja kuvatallenteita. Arkisto kerää, hoitaa ja saattaa käyttöön aineistoaan.

SLS:n arkistolla on toimipisteet ja asiakaspalvelu Helsingissä ja Vaasassa. Arkiston aineistoon voi tutustua tutkijasaleissa. Aineistoa lisätään jatkuvasti verkossa käytettäväksi. Lisätietoa löytyy sls.fi-sivuston kohdasta Arkisto ja kirjasto. Käyttäjät voivat tehdä hakuja tietokannoista. Osa digitaalisesta arkistoaineistosta on käytettävissä sls.fi-sivuston kautta, tutkijasaleissa on tarjolla laajemmin aineistoa. Arkisto aineistoa löytyy myös kansallisesta Finna-hakupalvelusta, Flickr-kuvapalvelusta sekä EU:n digitaalisesta Europeana-kirjastosta.

Meiltä saa neuvoja ja tietoa erikoisalaamme liittyvistä aiheista.

Otamme vastaan kulttuurihistoriallista aineistoa lahjoituksina ja dokumentoimme nykyaikaa esimerkiksi keruilla ja kyselyiden avulla.

Lisätietoja aukioloajoista, yhteystiedoista ja paljon muusta löytyy SLS:n asiakaspalvelu-sivulta.