Seura

SLS/Janne RentolaSvenska litteratursällskapet i Finland r.f.  eli lyhyemmin SLS on tieteellinen seura, joka säilyttää, kehittää ja välittää Suomen ruotsinkielistä kulttuuriperintöä.

SLS on monipuolinen ja tulevaisuuteen suuntautuva kulttuuri-instituutio, joka keskittyy suomenruotsalaiseen kirjallisuuteen, kulttuuriin ja tutkimukseen. Sana litteratur on ymmärrettävä laajassa, perinteisessä merkityksessään: se viittaa opilliseen sivistykseen ja kattaa kauno- ja tieteellisen kirjallisuuden lisäksi kielitieteen sekä suullisen ja kirjallisen perinteen välittämisen.

Maantieteellisesti SLS:n toiminta kattaa kaikki Suomen alueet, joilla puhutaan ruotsin kieltä. SLS:n tavoitteet toteutuvat arkistojen, kirjaston, kustantamon, tutkimuksen ja apurahojen jakamisen ja taloushallinnon kautta. SLS:n toiminnan mahdollistaa sen vakaa talous.

Svenska litteratursällskapet on yksi Suomen suurimmista yksityisten, yleishyödyllisten varojen haltijoista. SLS omistaa ja hallinnoi Svenska Kulturfondenia. Merkittävä osa toiminnan taloudellisesta perustasta muodostuu yksityisistä lahjoitusvaroista.

Svenska litteratursällskapet i Finland | Ritarikatu 5, 00170 Helsinki | Puh: (09) 618 777 | info(a)sls.fi